Existuje přírodní léčba rakoviny? Zkuste medicinální houby!

V nedávné době publikovala Dr. Nalini Chilkovová na webu The Huffington Post
článek o šesti medicinálních houbách, které dokážou bojovat s rakovinou.
Ve svém článku uvedla, že medicinální houby se po celém světě používají
při léčbě rakoviny a k posílení imunitní reakce. V Asii se medicinální
houby používají po tisíce let a v současné době i západní věda
potvrzuje, že mají nejen protirakovinné, antivirové a protizánětlivé
účinky, ale také chrání játra. Za jednu z primárních složek zvyšujících
imunitu pak autorka označila beta glukan.
Do nejužšího houbového top výběru Dr. Chilkovové se dostalo těchto šest
hub: Reishi, Shiitke, Coriolus Versicolor, Cordyceps, Maitake a černá
stromová houba čaga. K seznamu bychom mohli připojit ještě Agaricus
Blazei Murill a také doplňky stravy obsahující beta glukan.
Komerčně se nejlépe uplatnila pravděpodobně houba Reishi (lesklokorka
lesklá). Nejdříve to byla červená Reishi; v poslední době ji mnozí
prodejci inzerují pod jejím latinským názvem Ganoderma lucidum
a vytvářejí tak dojem, že se jedná o „nový“ produkt. Dokonce se nyní
hodně prodává káva s výtažkem z Reishi s použitím právě jejího
latinského názvu. Reishi se používá při léčbě rakoviny a ke zlepšení
vitality a síly. Podle Dr. Chilkovové tato houba zlepšuje imunitní
reakci organismu a zmírňuje vedlejší účinky chemoterapie.
Shiitake (houževnatec jedlý), houba známá v kulinářských
a gurmánských kruzích, se rovněž používá jako podpůrný prostředek při 
léčbě rakoviny, protože posiluje imunitní systém.
Coriolus versicolor neboli outkovka pestrá je modifikátorem
biologické reakce. I tato houba stimuluje imunitní systém a má
protinádorové účinky. Je dokonce základní složkou PSK, jednoho
z nejúčinnějších léků proti rakovině v Japonsku.
Cordyceps sinensis (housenice čínská) stimuluje váš imunitní
systém tím, že zvyšuje množství vašich vlastních T-lymfocytů či NK
buněk, které bojují s rakovinou. Dr. Chilkovová také uvádí, že Cordyceps
chrání ledviny před vedlejšími účinky chemoterapie.
Maitake neboli trsnatec lupenitý patří v japonské kuchyni
k nejpopulárnějším houbám. Pomáhá tělu při boji s infekcí a svými
antioxidačními vlastnostmi chrání buňky a snižuje zánětlivý faktor
enzymu COX-2, čímž pomáhá při zánětlivých onemocněních, jako např.
artritida. Maitake může také zpomalovat růst a šíření rakoviny.
Poslední houbou, kterou zmiňuje Dr. Chilkovová, je Inonotus oliquus,
čaga neboli rezavec šikmý. O této houbě jsme ještě nikdy nepsali, ale
podle Dr. Chilkovové je tato houba tradičně používána v Rusku a Východní
Evropě jako prostředek s potenciálně protirakovinnými účinky. Obsahuje
betulin, prekurzor kyseliny betulinové, která zase tlumí rakovinu
podporující enzym topoizomerázu. Stejně jako houba Agaricus Blazei
Murill (žampion brazilský), která se do top výběru Dr. Chilkovové
neprobojovala, podporuje apoptózu, fenomén, při kterém rakovinové buňky
samy sebe zničí.
Originál článku viz: http://www.huffingtonpost.com/nalini-chilkov/cancer-foods_b_1192207.html. Zpráva je velmi dobře zdokumentovaná a obsahuje odkazy ke konkrétním vědeckým studiím, ze kterých byly informace čerpány.
Zdroj: Medicinal Mushroom Information Center - http://medicinalmushroominfo.com

Informace uvedené na této webové stránce
jsou poskytovány pouze pro informační účely a nejsou určeny k nahrazení
rad od kvalifikovaného lékaře. Pro informace o zdravotním stavu se 
poraďte s lékařem.


Galerie k příspěvku

Přidejte komentář